Ганчо Каменарски, [email protected]На Летище София в понеделник сутринта Транспортното министерство захвана

...
Ганчо Каменарски, kamenarskig@abv.bgНа Летище София в понеделник сутринта Транспортното министерство захвана
Коментари Харесай

OFFnews.bg: Шефът на Летище София харизa бизнеса на безмитните магазини на гаражна фирма

Ганчо Каменарски, [email protected]

На Летище София в понеделник сутринта Транспортното министерство захвана инспекция по сигнал на OFFNews, че изпълнителният шеф Владимир Рапонджиев е сключил абсурден ЕКСКЛУЗИВЕН контракт № 100-Д-336/ 18.9.2018 година с компанията КИТА БЪЛГАРИЯ, имаща украински шеф и български съучастник. Съществена детайлност е, че компанията е записана с капитал едвам 1000 лева, а на посочения от нея адрес в Пловдив, съгласно Гугъл, има гараж.

Според контракта без социална поръчка и без някаква друга обществена процедура тази новоизлюпена, куха, без личен състав и без никаква комерсиална активност компания едностранно получи монопол да доставя всичките безмитни магазини на Летище София и то по наложени от нея и не договорирани цени.

Предисторията е следната: Цялата процедура по вписване на компанията КИТА (5 септември) и подписване на контракта с Летището (18 септември) съмнително тъкмо и напълно се побира в интервала на „ безвремието ”, когато на 31 август транспортният министър Ивайло Московски подава оставка, на 17 септември Росен Желязков е номиниран, а на 20 септември е определен за министър. Тази последователност оставя настоящия министър Росен Желязков отвън всякакво съмнение.

Важно е също, че за прибързаното подписване на контракта евентуално има значение и фактът, че всичко това става единствено месец преди крайната дата за подаване на предложения за концесията на Летището, а договорът влиза в предмета на концесията.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР